Menopecia Tablet
search
  • Menopecia Tablet

Menopecia Tablet

₺184,50
Vergi dahil

Menopecia Tablet klimakterik dönem denilen menopozdan birkaç yıl öncesi ve menopoz dönemi kadınların saç kalite kaybı (saçlarda incelme, zayıflama, parlaklığını kaybetme, kırılma) ve saç dökülmesi sorunları için geliştirilmiş bir gıda takviyesidir. Etkileri bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmış maddeler içermektedir.

Adet

Menopecia Tablet Nasıl Kullanılır?

Adet düzensizliklerinin başladığı klimakterik dönemde (menopozdan önceki 2-3 yıl) ve menopoz denimi boyunca kullanılabilir.
İlk dönemler eksiği daha kolay tamamlayabilmek için günde 2 tablet alınır, 6 aydan sonra günde bir tabletle devam edilmesi yeterlidir.
Saçlarda istenilen kalite yakalandıktan ve dökülme durduktan sonra günde bir tablet olarak devam edilmesi önerilir çünkü menopoza bağlı hormonal değişiklikler geri dönüşümsüzdür.

Menopecia Tablet İçeriği

İçeriğindeki maddeler ve bunların oranları bakanlığın belirlediği optimum değerlerde kullanılmıştır.
Metiyonin 50 mg
Keratin  40 mg
L Sistin  50 mg
İsoflavon  15 mg
Pantotenik asit (vitamin B5) 15 mg
Ginkgo biloba 20 mg
Biotin (vitamin B7) 2.5 mg
Folik asit  (B9 vitamini) 0.4 mg
E vitamini  5 mg
Çinko (Zink) 7.5 mg
Magnezyum  10 mg

Menopecia İçeriğindeki Maddeler ve Etkileri

İsoflavon
Soya fasulyesinden elde edilir, fito östrojen de denir, kadınlık hormonu denilen ve yaşla birlikte giderek azalan östrojen adlı hormon eksikliğine bağlı sorunların çözümünde yardımcı olur. Östrojen reseptör modülatörüdür yani bir anlamda östrojenin yerine geçer. Bu şekilde erkek tipi saç dökülmelerini önler. (1)
Bunun yanı sıra menopoza bağlı diğer şikayetlerde de azalma sağlar. (2)


Ginkgo biloba
Bilinen en iyi damar genişleticidir, kadınlarda bu yaş döneminde dolaşım yavaşlar, ginkgo biloba etkisiyle damarlar genişlediğinde saça giden kan miktarı artar ve kök daha iyi beslenir. (3)


Metiyonin
Keratin yapımında hammaddedir, keratin üretimini ve buna bağlı olarak saç kalitesini arttırır. Yaşa bağlı saç grileşmesini oksidadif stresi azaltarak engeller. (4)


Folik asit (B9 vitamini)
Saçı oluşturan hücreler keratinosit denilen hücrelerdir, hücreler çoğalarak saçı oluştururlar, folik asit hücrelerin yenilenme hızını arttırır. (5)


Keratin
Saç, tırnak ve deri keratin yapısındadır, dışarıdan alınması keratinden oluşan saçın kalitesini, parlaklığını, kıl kalınlığını arttırır. (6)


E vitamini
bilinen en iyi  antioksidandır, cilt yaşlanmasını geciktirir. (7)


L Sistin
Sistein de denir. Methionin ile birlikte keratin oluşumuna katılır, keratin sentezini hızlandırır. (8)


Çinko (Zink)
Çinko eksikliği sık karşılaşılan saç dökülme sebeplerindendir, özellikle yaygın dökülmesi olanalrda kan çinko seviyesi araştırılıp ona göre tedavi planlanır. Keratin sentezine katılır. (9)


Pantotenik asit (B5 vitamini)
Panthotenate adıyla da bilinir. Saçın kalitesini ve uzama hızını yükseltir. (10)


Biotin (H vitaminiB7 vitamini)
Güzellik vitamini, saç, tırnak vitamini olarak bilinir. Keratin yapımında prokürsördür ve oluşan Keratinin daha kaliteli olmasını sağlar, saçın uzama hızını arttırır. Kanda biotin eksikliğine neden olan çiğ yumurta yemek, bazı sara ilaçları ve sivilce tabletleri kullanımında saç dökülmesi görülür. (11)


Magnezyum
 Saç üretimi için gerekli elementlerdendir.

Menopozda Saç Dökülmesine Etkili mi?

Menopoz vücuttaki hormonların değişimiyle başlar, hormon dengesizliği arttıkça klinik tam oturur. Yaş ilerledikçe yumurtalıkların en önemli görevlerinden biri olan kadınlık hormonu olan östrojen salgılaması azalır. Östrojen neredeyse tüm kadınlık özelliklerinden sorumlu hormondur. Östrojenin azalması erkeklik hormonu olan testosteronun sabit kalması sonucunda östrojen/testosteron  kandaki oranı testosteron lehine döner ve testosteron etkisi artar. Erkeklik hormonunun etkisinin artması erkek tipi saç dökülmesi olarak karşımıza çıkar.


Diğer taraftan yine yaşın ilerlemesine bağlı olarak bazı gıdaların emilimi ve buna bağlı olarak sentezi azalır. Bu değişim saç kalitesini belirleyen L sistin, methionin, keratin oluşumunu azaltır. Bunların azalması saçta kırılma, incelme, beyazlama, sönükleşme, matlaşma gibi  kalite kaybına neden olur.

Bitkisel Çözüm Olarak Görülebilir mi?

Kadınlık hormonu östroenin azalması saç sorunlarının temel nedenidir. Soya fasulyesinin özünden elde edilen isoflavon adlı madde fito östrojen olarak bilinir ve östrojen eksikliğinin yan etki yaşanmadan en iyi çözebilen aktiftir. Soya isoflavonu östojenin tutunduğu reseptörlere tutunarak östrojen etkilerini taklit eder, bunu yaparken östrojenin yan etkilerine neden olmaz.


Menopozda dökülen saç geri gelir mi?
Dökülmenin üzerinden uzun zaman geçmeden, 2 yıl içinde önlem alınırsa dökülenlerin önemli bir kısmı geri çıkabilir.

Menopecia Kullananlar

Saç kalitesi artar, parlaklığı yeniden gelir, kırılma incelme sorunları düzelir
Saç dökülmesi % 95 durur
Östrojen eksikliği tamamlandığı için azalan cinsel istekte düzelme olur.
Tırnak kalitesi artar, kırılmalar, incelme, renk değişimi düzelir.

REFERANSLAR

1. Nichols, A. J., Hughes, O. B., Canazza, A., & Zaiac, M. N. (2017). An open-label evaluator blinded study of the efficacy and safety of a new nutritional supplement in androgenetic alopecia: a pilot study. The Journal of clinical and aesthetic dermatology10(2), 52.

2. Anderson, J. J., Anthony, M. S., Cline, J. M., Washburn, S. A., & Garner, S. C. (1999). Health potential of soy isoflavones for menopausal women. Public health nutrition2(4), 489-504.

3. Nishida, S., & Satoh, H. (2004). Comparative vasodilating actions among terpenoids and flavonoids contained in Ginkgo biloba extract. Clinica Chimica Acta339(1-2), 129-133.

4. Wood, J. M., Decker, H., Hartmann, H., Chavan, B., Rokos, H., Spencer, J. D., ... & Schallreuter, K. U. (2009). Senile hair graying: H2O2‐mediated oxidative stress affects human hair color by blunting methionine sulfoxide repair. The FASEB Journal23(7), 2065-2075.

5. Rushton, D. H. (2002). Nutritional factors and hair loss. Clinical and Experimental Dermatology: Clinical dermatology27(5), 396-404.

6. Cruz, C. F., Martins, M., Egipto, J., Osório, H., Ribeiro, A., & Cavaco-Paulo, A. (2017). Changing the shape of hair with keratin peptides. RSC advances7(81), 51581-51592.

7. Guo, E. L., & Katta, R. (2017). Diet and hair loss: effects of nutrient deficiency and supplement use. Dermatology practical & conceptual7(1), 1.

8. Aksoy, G. G. (2014). Diffüz saç dökülmeleri; besinsel eksikler ve destekler/Diffuse alopecia; nutritional factors and supplements. Türkderm: Türk Deri Hastalıkları ve Frengi Arşivi= Turkderm: Turkish Archives of Dermatology and Venereology48, 45.

9. Rushton, D. H. (2002). Ernährung und Haarausfall: Nutritional factors and hair loss. H&G Zeitschrift für Hautkrankheiten77(7‐8), 359-366.

10.Van Zuuren, E. J., Fedorowicz, Z., & Carter, B. (2012). Evidence‐based treatments for female pattern hair loss: a summary of a Cochrane systematic review. British Journal of Dermatology167(5), 995-1010.

11. Trüeb, R. M. (2016). Serum biotin levels in women complaining of hair loss. International journal of trichology8(2), 73.  

999 Adet
Yorumlar (0)
Henüz kullanıcı değerlendirmesi yok.